recept
Här kommer receptet på den grekiska pytt i pannan. Jag rekommenderar att man gör potatisen på sidan av eftersom tomaterna släpper en hel del vätska och gör potatisen mosig om den ligger i samma form.
Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök
Receptet är hämtat från tasteline
Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök
Receptet är hämtat från tasteline
Kommentarer
Postat av: Johanna
Prova rödlök istället för gul och kyckling istället för fläskfilé. Jättegott det med!
Postat av: Anna
Grekisk pytt är ju super gott! Gjorde det i fredags och det blev så mycket över så jag har ätit det både till lunch och middag i helgen när vi har hållit på och fixa här hemma :)
Ses imorrn på kyrkan.
Kram
Trackback