recept

Här kommer receptet på den grekiska pytt i pannan. Jag rekommenderar att man gör potatisen på sidan av eftersom tomaterna släpper en hel del vätska och gör potatisen mosig om den ligger i samma form.

Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.

1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

Receptet är hämtat från tasteline

Kommentarer
Postat av: Johanna

Prova rödlök istället för gul och kyckling istället för fläskfilé. Jättegott det med!

2010-10-02 @ 18:42:29
URL: http://nollnionollfemtretton.blogg.se/
Postat av: Anna

Grekisk pytt är ju super gott! Gjorde det i fredags och det blev så mycket över så jag har ätit det både till lunch och middag i helgen när vi har hållit på och fixa här hemma :)

Ses imorrn på kyrkan.

Kram

2010-10-03 @ 22:59:22
URL: http://roknasbloggen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0