Vecka 9 (8+2)

I tisdags var vi hos barnmorskan för inskrivning. Vi fick en massa information och böcker att ta hem och läsa till nästa gång. Det var jätteskönt att träffa henne och prata lite om alla farhågor. Hon är supermysig och både jag och sambon är nöjda med henne.

I veckan har jag haft det ganska bra med illamåendet, jag har inte spytt varje dag... hahaha
Däremot vill inte den förlamande tröttheten riktigt ge med sig ännu, men jag hoppas att den snart ger sig. Jag får ingenting gjort för tillfället. Vi har så skitigt i huset att det inte med ord går att förklara, men det har jag inte orkat ta itu med än. Jag som annars brukar vara så effektiv hemma, kommer på mig själv med sitta och gruva för att måste laga mat. Som jag annars tycker är ganska roligt...

Beräknat förlossninsdatum är förresten 6/11, stackars lilla hjärtegryn som föds så sent... Men ur hundsynpunkt är det perfa, det är inte så mycket som händer på hundfronten vid just det tillfället. Sambon tycker jag är en hundidiot ;)

Hemligheten är ute...

Nu har vi berättat för våra familjer om att vi väntar tillökning. De blev jätteglada allihopa och pappa tyckte det var skönt att jag var gravid för han trodde det var nåt annat fel på mig. Han har ju sett så trött jag varit på jobbet och att jag inte alls mått bra...

Jag tror att gladast blev nog min bror och hans sambo som tjatat på oss att skaffa en kusin till deras lilla tös... nu har vi i alla fall gjort ett försök. Hoppas att allt går bra nu!

Illamåendet är ungefär som tidigare, men om jag äter ofta så mår jag ganska okej. Som tur är har jag en fantastisk sambo och blivande pappa till vårt barn som är förstående och hjälpsam hela tiden. Du är verkligen min klippa, mitt hjärta... Jag har blivit väldigt känslosam tror jag, häromkvällen satt jag och storbölade till Hello Africa och ville hämta hem alla barn som visade sig i rutan ;)

kram

illa, jag mår illa

Illamåendet blir bara värre och värre...
Nu har jag spytt tre dagar i rad och går omkring med ett svagt illamående för jämnan. Men jag ska inte klaga, jag vet att det finns de som har det ännu värre.

På tisdag ska vi till barnmorskan och det ska bli så kul för att efter det ska vi berätta för våra familjer.
Nu ska jag fortsätta med städningen medans sambon renoverar toaletten på övervåningen.

Ha det bra!
/hemlighetsfull

Fredag (v 6+2)

Nu har vi gått 6 hela veckor av graviditeten (om vi räknat rätt...?) och jag är fortfarande ofantligt trött, jag går omkring och rapar hela tiden och mår illa om det går för lång tid mellan måltiderna. Men jag ska inte klaga, jag har nog en ganska lindrig graviditet så långt. Det jobbigaste är att känna sig så trött hela tiden.

Den 27 mars ska vi till barnmorskan för inskrivning och det ska bli så spännande. Enligt deras beräkningar kommer lilla liten att födas i början av november nån gång om allting går vägen. Efter den 27:e kommer vi nog att berätta för våra föräldrar och syson och sedan vänta ytterligare några veckor innan det blir officiellt.

Jag längtar tills jag kan berätta för fotbollslaget, för som det är nu drar jag mig för att fara och träna för att jag är rädd att få en smäll i magen. Dessutom har jag fått smyga iväg för att spy två gånger på sista träningen...

Trots att jag är trött och mår lite illa emellanåt känner jag mig glad och tillfreds med lilla liten.

Kram 

trött

Jag känner mig oerhört trött för tillfället. Hur mycket jag än sover känner jag mig inte pigg.
Det är möjligt att det beror på att jag jobbat mycket, men jag tror även att lilla liten gör sig påmind...

Idag har jag annars mått bra. Jag springer på toaletten hela tiden och rapar en massa, hahaha.
På jobbet tyckte min bror att jag sprang och pissade mycket, jag skyllde på att jag druckit mycket.

Imorgon är jag ledig och då ska jag städa, om jag orkar ;)

Dagen efter...

Idag är det dagen efter beskedet. Under natten har det sjunkit in lite mer och det känns lite mer verkligt idag.
Det känns väldigt spännande också. Samtidigt börjar man också bli lite orolig för att det ska vara något fel eller att det inte alls var ett positivt resultat. Jag ska göra ett till test på måndag bara för att vara säker:)

Ikväll har jag varit och tittat på melodifestivalen hos mamma och pappa, men jag blev tvungen att åka hem då jag började må så fruktansvärt dåligt. Och eftersom vi vill vänta med att säga något ville jag inte spy hos dem. Så då åkte jag hem istället. hahahaha 

Kram

omtumlande besked

Ikväll för ungefär en timma sedan gjorde jag ett graviditetstest som visade ett positivt resultat...
Jag är fantastiskt glad, men lite chockad och omtumlad.

Anledningen till att vi gjorde ett test idag är att jag under dagen mått väldigt dåligt. Jag och min brors sambo har varit på Ikea och under hela dagen har jag mått lite illa. Eftersom jag har haft oregelbunden mens ända sedan jag slutade med p-piller för snart ett år sedan så är uteblivien mens inget säkert tecken för mig. Jag har haft väldigt långt mellan menstruationerna och förmodligen inte haft någon riktig ägglossning förrens i förra månaden då jag hade min första mens som var i rimlig tid efter den första. På första "försöket" blev vi alltså gravida. Fast egentligen har vi väl inte försökt bli gravida utan det bara blev så, vi har inte varit så noggranna med skydd eftersom jag haft så oregelbunden mens.

Återkommer med mer tankar...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0