på schtaan

Idag har jag och pojkarna varit i stan och shoppat lite kläder till pappsen.
Jack fick två nya pyjamasar, han har vuxit ur de flesta så det var välbehövligt.
Loke och mamsen fick vara utan shoppingfynd, vi behöver inget så det var lika bra det.

Snart kommer David hem, maten står färdig, Loke ligger och försöker åla sig fram, Jack sitter och tittar på Pinocchio.
Jag och pojkarna har haft några lata dagar och jag passar på att tanka tid med dem innan jag börjar jobba. Nu börjar det faktiskt kännas pirrigt och ganska roligt också att börja jobba. 

Nåväl, nu är det middagsdags.

 
Grabbarna myser en tidig morgon.

Mycket sen sist

Det har hänt mycket sen sist känns det som, tiden flyger iväg och jag har inte riktigt haft lust att blogga på ett tag.
Men nu tänkte jag uppdatera er lite i vad som har hänt.

Lillebror har blivit döpt, han var en ängel under hela dopet och på dopmiddagen och fikat sov han som en stock. När alla åkt hem så vaknade han, de fina dopkläderna hann han aldrig få på sig. Som tur var fick han ha dom på julafton också hihi.

Sedan kan vi konstatera att han tar sig fram lite lite lite när han ligger på mage, det är inte mycket men någon enstaka centimeter kommer han framåt.

Julafton spenderades hemma hos oss i Sjulnäs och vi är så fantastiskt nöjda med allt som vi och pojkarna fick. Jacke fiskar och fiskar med sitt nya spel, de nya djuren är också en hit att leka med. Akvariet han fick av mig och David är mest intressant när fiskarna ska matas... :)

:






en kram till tomten



God fortsättning på er alla!



Jobb

Jag har fått jobb, eller ett föräldravikariat på en skola. Jag trodde absolut inte att jag skulle vara aktuell för detta när jag sökte men i fredags var jag på intervju och idag ringde de. Jag har känt mig så kluven och haft ont i magen över detta. Helst av allt vill jag ju vara hemma med Loke men samtidigt har jag inte den lyxen i och med att jag inte har ett fast jobb. Dessutom behöver jag tid inom kommunen och det är lyxigt att få terminsvikariat i dessa tider.

Nåväl beslutet är fattat och det känns skönt i alla fall, dessutom har jag sagt till om resan vi ska göra i vår och det var inga problem alls. Egentligen tror jag att det är väldigt nyttigt för hela familjen, dels för pojkarna att vara med pappa och för mig att inse att jag inte är oumbärlig för dem. Sen går jag ju på föräldraledighet till sommaren och är hemma nästa höst igen så föräldraledigheten är ju inte över. Jag tar en paus  och David får vara hemma, roligt för honom tror jag.

Nu ska vi iväg och handla julklappar.

Kram


Picknick (stavas det så?)

Idag har vi haft picknick här hemma.
Josef kom för att leka med Jack på eftermiddagen, roligt värre hade dom.
Sen kom de och frågade om de skulle få ha picknick, eftersom det är full vinter och närmare 20 minusgrader fick det bli picknick inne.

Det bjöds på "faffe" (kaffe, egentligen var det saft), pepparkakor, muffins och knäck som bakades igår.



Knäck är smaskens tycker Jack

Det är bra med lekkamrater, de underhåller varandra bra.
Jag har hunnit städa min garderob och tagit hand om tvättberget samt förberett middagen medan dom lekte.

Nåväl, nu verkar lillebror ropa på en liten tissetår.

Kram

Nu kanske

Nu har hela familjen legat däckade i magsjukan, utom Loke och vi hoppas verkligen att han ska slippa. Men jag tror att de små brukar klara sig när man ammar och ger dem antikroppar via mjölken?

Låt oss nu hoppas att vi får vara friska ett tag, jag är så fruktansvärt less att vara inne.
Idag ska jag och Sara gå en härlig promenad, som jag har längtat efter det. Det enda positiva med att vi har varit inne är att jag har hunnit baka en hel del inför julen.

Annars knallar dagarna på, det lackar mot jul och Jacke pratar väldigt mycket om tomten. Det ska bli kul att se hur han reagerar i år.



Lillebror spenderar mycket tid med tårna i munnen, helt otroligt vad mjuka/viga bebisar är egentligen.

Okej, nu ska vi göra oss klara för promenad.
Kram

RSS 2.0