pojken som inte ville sova

Loke verkar ha bestämt sig för att inte sova bort sitt liv. Jag skulle tro att han är den i familjen som har flest vakna timmar på ett dygn. Han verkar inte ha tid att sova på dagarna annnat än om han ligger i vagnen, det tror jag är ganska vanligt men han är alltså inte arg när han är vaken. Tvärtom så är han väldigt glad och busig på dagarna, men jag vill ju gärna att han ska sova för det behöver han ju faktiskt.

Igår var han vaken i princip hela dagen tills jag gick ut och promenerade på kvällen för att få honom att sova en liten stund. Detta resulterar i att han är alldeles röd runt ögonen av trötthet (tror jag?)på kvällen.


tröttfis

Måndag den 25 oktober

Nu har vi en ny vecka framför oss, tiden bara rusar iväg.
Helgen har varit väldigt härlig och har firats i goda vänners sällskap. Våra fina vänner från Luleå var hos oss i lördags på middag och massa mys. De har en son som är född tre veckor efter Loke, det är så fantastiskt roligt att följa pojkarnas utveckling framöver. Igår fyllde David år så vi hade lite kalas här hemma, Jack var överlycklig när farmor och farfar och farbror och faster var här.

Det har varit en härlig helg utan utbrott från Jacks sida, alltid något :)

I lördags på dagen var vi dessutom barnvakt åt Noelle, det gick himla bra.
Ganska skönt att ha henne själv någon enstaka gång så att men verkligen kan engagera sig i henne. Hon är för härlig fasters lilla kämpe. Hon fick prova åka crossare (stavning?) och älskade det verkligen.

Nedan: en bild när hon sitter på crossen


Just ja, nu vänder Loke från mage till rygg väldigt lätt och snart rullar han från rygg till mage också. Han har blivit så stor lilleman.

Kram

Aktiv dag

Idag har jag fått mycket gjort:

* Promenerat 1,45 tim på morgonen medans Jack var på dagis

* Tränat på vår "träningsmaskin" här hemma

*Tagit hand om vårt tvättberg

*Städat undan i det bombnedslag vi har levt i några dagar

*Städat Jackes rum

* Diskat en maskin samt plockat ur maskinen

Känns så skönt när man har fått det gjort, jag gillar INTE när vi har rörigt hemma.
Men när det har gått över gränsen blir det till slut så jobbigt att ta tag i det att jag går och gruvar i några dagar.
Nu är fint här hemma i alla fall och ikväll blir det bara mys framför tv:n.

Kram på er!

Loke växer

Igår var jag och lillebror på BVC för tremånaderskontroll. Vi kunde konstatera att han växer så det knakar, han väger snart 7 kg och är 64,5 cm lång. Han fick också den första vaccinationen och det var inte roligt. Jag tror att han hade ont igår på kvällen och att han ev. hade lite feber också. Idag är han piggare men när man kommer åt ena benet så skriker han.

I övrigt är han bara så extremt nöjd och glad vackerpojken, det är extra skönt att han är så snäll när storebror är väldigt trotsig för tillfället. Igår när vi var på öppna förskolan i byn testade han mig ett antal gånger innan jag bar honom i bilen utan skor och ytterkläder för att åka hem. När vi kom hem 3 minuter senare var allting glömt enligt Jack. Han bad om ursäkt, åt lunch, gick och vilade en stund och var som en solstråle resten av dagen/kvällen.
Vi kastas verkligen mellan hopp och förtvivlan gällande Jackes humör. Idag har det mesta varit bra och han verkligen lyssnat på vad vi har sagt.

Nu några foton på vår glada vackerpojk




Och så en bild på de berömda stirrögonen:


Angående förra inlägget håller vi nu på att luska lite i sanningshalten kring bloggen. Det känns som att man vill göra något för familjen men man måste ju först veta att det är en sann historia. Kalla mig naiv men jag tänkte aldrig tanken att det kunde vara någon som hittade på en sådan sak innan sambon upplyste mig om attt så kunde vara falllet.

Ha en trevlig kväll!

finner inga ord

Gå in och läs på denna blogg: http://ibilen.blogg.se/
Fy fan, jag finner inga ord. Idag är jag inte stolt över den svenska välfärden.

mustasch?

Igår såg jag arga snickaren på kanal 5.
Om det var någon fler som såg det vill jag ha svar på en sak: Hade kvinnans mamma mustasch eller?

Over and out!

Måste bestämma

Igår när jag hämtade Jack på dagis meddelade fröknarna att Jack hade varit lite tvärsöver när de skulle iväg på utflykt till skogen. Det hade gått om lika fort när de hade pratat med honom och han tyckte såklart att det var jättekul när han väl hade följt med.
När han sedan kom hem ville jag prata med honom om det och sa att på dagis så är det fröknarna som bestämmer och när de säger en sak så är det det som gäller.
-Men mamma, Jack måte stämma
-Nä hördudu, du måste inte bestämma
-Jå, ja vill stämma. Det är kul
-Mamma tycker också det är kul att bestämma och hemma är det mamma och pappa som bestämmer och på dagis bestämmer fröknarna.
-Okej, mamma.

På kvällen åkte vi till mamma och pappa för att hälsa på en stund och då var Jack mycket noga med att berätta för mormor vad som gällde:
- Du mommo, vet du att mamma stämmer. Min mamma och pappa stämmer.
- Jå, vi vet att din mamma och pappa bestämmer hemma...

Mammas sötunge.

Lillebror lejon

Alla som känner vår äldste son vet att djur är hans stora passion, han älskar alla djur. Att leka med dem och att se filmer med olika djur slår allt enligt Jack. Just nu är det Lejonkungen som gäller och en dag när han satt och såg på lejonkungen passade jag på att vika tvätt. Efter ett tag hör jag hur Jack tjuter av skratt... jag tänkte att det var nåt roligt på filmen. Efter ett tag hör jag att Loke också skrattar och då började jag ana ugglor i mossen. Då kände jag att det var dags att kolla vad de höll på med, när jag kom in i vardagsrummet låg Jack med Loke på täcket på golvet. När jag kommer närmare ser jag att Loke är alldeles blöt på huvudet och i ansiktet, då ser jag att Jack ligger och slickar på lillebror.
-Mamma, Loke är min lejonunge, han tycker det är skönt ser det ut som


Tokunge

Hänt i helgen

Nu har det blivit lite bloggande på slutet. Helgen har rusat förbi i en väldig fart, igår hade vi avslutning med fotbollslaget. Det var väldigt trevligt med en massa lekar och tävlingar på dagen, middag på kvällen och när det blev alltför livat tog jag min yngsta prins och åkte hem.
Loke är så fantastiskt snäll och glad när han får vara med och det händer mycket. Han låg på bordet och skrattade ljudligt när någon pratade med honom. När klockan blev sent och han ville sova rullade jag in honom i ett mörkt rum lite avsides och där låg han och sov tills vi skulle hem.

Jack och pappa hade haft en trevlig dag tillsammans med farfar och farmor. Bra för Jack att komma från mig någon dag då och då, han är nog lite less sin mamma just nu känns det som.
Imorgon blir det öppen förskola som vanligt på måndagar.

Ha en fortsatt bra kväll.

Mera reklam

När vår minsta prins föddes var en av mina käraste vänner hemma för sommaren, hon bor annars i Stockholm. Det var fantastiskt roligt att hon kunde träffa oss och se lille Loke som liten liten bebis. Av henne fick vi en fantastiskt fin mössa till Loke. Underbart material och ett jättefint mönster och väldigt väldigt personlig.
Vi är toknöjda med mössan och det är den enda mössan som just nu sitter bra på Loke.
Tack så fantastiskt mycket för det Charlotta, det värmer ända in i själen när jag tar på min son mössan och ser den lilla lappen med Loobis design.

Gå in på hennes sida och förundras över allt fint hon gör, ta och kasta iväg en beställning också vet ja!
http://www.loobisdesign.se/


Loke i den fina mössan

Kram

underställ

Äntligen har vi hittat ett kanonfint underställ till Jack.
Vi har letat efter ett underställ av bra kvalitet att ha under overallen i vinter.
På äventyrsbutiken Hägglunds i Piteå har de nu tagit in kanonfina underställ för barn i fin kvalitet, till bra pris och dessutom är de grymt fina.



Kram på er!

lite bilder

Här kommer på Jennies begäran några bilder på vårt hem.
Tidigare fick ni se delar av vardagsrummet, idag bjuder jag på bilder från köket.







Idag har vi varit på kyrkan igen, det är väldigt mysigt att träffa en massa andra mammor och pappor som är föräldralediga. Idag gick det kanonbra på vägen hem, Jack höll humöret uppe och ställde inte till med någon scen. Man kan ju hoppas att han lärde sig nåt av förra måndagen.

Ha det!

recept

Här kommer receptet på den grekiska pytt i pannan. Jag rekommenderar att man gör potatisen på sidan av eftersom tomaterna släpper en hel del vätska och gör potatisen mosig om den ligger i samma form.

Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.

1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

Receptet är hämtat från tasteline

RSS 2.0