På begäran

På Charlottas begäran kommer här en bild på en svullen Vickan i vecka 39:
Man kan inte riktigt se hur tjock magen är, men den är tjock...
image10

Här har det hänt en hel del sedan sista uppdateringen, på torsdag är det en vecka kvar till BF. Det som framförallt har hänt är att BM i torsdags tyckte att mitt blodtryck hade gått upp ganska mycket under kort tid. Jag som normalt är väldigt låg i mitt blodtryck hade helt plötsligt 130/80. Det är nog helt normalt för många men eftersom att jag klagat på huvudvärk på senaste tiden så bad hon mig avvakta under helgen och höra av mig om det blev värre.
Igår när jag klev upp hade jag fortfarande en sprängande huvudvärk, dessutom en del flimmer framför ögonen varpå jag ringde till MVC. De rådde mig att genast komma in för blodtryckskontroll, och nu hade det gått upp ännu mer, nämligen till 140/90 och jag blev ordinerad sträng vila fram till fredag då vi ska på ny kontroll. Man misstänker en begynnande havandeskapsförgiftning, men ska titta närmare på mitt urinprov på fredag.

Här sitter jag nu och har gryyymt tråkigt, jag hade ju tänkt hinna städa en gång till innan bebben kom samt baka lite. Nåja, hoppas allt är bättre på fredag så jag kan återgå till mina planer.

Ha det bra allihopa
Kram

Summering

Nu är det knappa två veckor kvar till BF, den 8/11, vi har gått in i vecka 39 idag och det känns som att jag bör summera graviditeten.

De första 21 veckorna var pest och pina på grund av mitt illamående+ all oro vi kände inför det ena och det andra. Efter att illamåendet gick över kom en period där jag kände mig väldigt pigg och alert, fortfarande ville inte gravidmagen göra sig påmind men det var ändå en bra tid. Sedan när magen väl ploppade ut kände jag mig sååå fin, vilket jag för det mesta gör fortfarande faktiskt trots svullna händer, ben och ansikte.

När jag nu sitter och tänker tillbaka så har jag haft en väldigt fin graviditet. Jag är fortfarande ute och går långa promenader obehindrat, jag har sluppit att ha ont under nästan hela graviditeten och jag älskar min tjocka mage även om den är i vägen ganska ofta. Trots detta vill jag inte vänta på lilla liten mer nu... Kom ut till mamma och pappa nu, vi längtar efter dig och älskar dig mest i hela världen!

Håll tummarna för att det ska sätta igång snart allihopa!
Kram

V.37

Okej, nu börjar jag vara lite less på att vara gravid. Eller egentligen kanske jag inte är less utan jag längtar nog så ofantligt mycket efter bebis bara. Jag börjar dessutom känna mig ganska svullen om fötter, ben, händer och ansikte. Det känns inte roligt, men det hör väl till antar jag.

Jag är fortfarande ute och promenerar lika obehindrat och det är jag mycket tacksam för. Charlie njuter av lediga dagar med matte med mycket motion.

Nästa helg åker jag med laget till Umeå för att bo på hotell, äta gott och roa oss. Det ska bli mycket kul, men lite spännande känns det allt. Tänk om något skulle dra igång medans jag är där nere?!! Nåja då får David köra ner, jag tror väl att det går att föda barn i Umeå också. Förresten kommer vi aldrig att ha sådan tur att förlossningen drar igång före BF, jag kommer garanterat att gå över...

Ha det bra
Vickan

Nya bilder

Här kommer nya bilder på magen i vecka 36

image8

image9

Det har hänt en hel del sedan sist som ni ser.
Nu börjar jag vara en riktig tjockis, jag har till och med svårt att klippa mina tånaglar själv. Det är jobbigt, men jag har kommit på att om jag passar på att klippa dem medan jag är nyduschad eller nybadad så är jag så pass mjuk att jag kan få upp fötterna.

Dagarna rullar på i ganska sakta mak just nu och det känns som att den gyllene dagen aldrig kommer att komma. I veckan ska jag jobba litegrann så då kanske det går fortare, dessutom är min darling ledig från jobbet så vi ska gå på stan nån dag.

Jag har förresten klippt av en redig bit av mitt hår och det känns jätteskönt, sedan tvingade jag David att inte bara färga mitt hår utan dessutom göra lite slingor i det nyfärgade håret. Jag känner mig ganska nöjd med resultatet. Ska lägga in en bild på det så småningom.

Kram

RSS 2.0