snart är jag runt...


Den förbaskade armen är ivägen bara...

Tidigare i veckan rullade han från mage till rygg. Han är inte så förtjust våran prins att ligga på mage och när han blev nog arg så rullade han runt. Jag avfärdade det som en "olycka", att han hade råkat rulla runt. Men idag såg jag alltså att han snart rullar från rygg till mage också. Hela underkroppen är runt men så fastnar lilla armen litegrann. I övrigt är han bara så underbart nöjd och glad, "pratar" gör han hur mycket som helst.

Sen en bild på när han tränade nacken i veckan.


Buzzador

Jag är en buzzador, det innebär att man får chans att prova produkter/tjänster gratis om man sedan lämnar en recension om produkten eller tjänsten. Gå in på www.buzzador.com om du vill bli en buzzador du också. Gratis är gott vet ni. Ni får gärna hänvisa till Victoria. L om ni anmäler ni också.

Min senaste kampanj innebar att jag fick prova lovefilm.se. En fantastisk tjänst där man kan få hem filmer rakt i brevlådan, sedan skickar man tillbaka dem via ett speciellt svarskuvert portofritt. Suverän tjänst helt enkelt.
Prova ni också!

Kram

Ört i veckan

I veckan har vi haft det "ört" som det heter på pitemål. Därav den dåliga uppdateringen, idag är det lugnare igen så därför passar jag på att blogga när Jack äter och Loke ligger ute i vagnen och sussar.

Tisdag och Onsdag har jag varit och städat på Måttsund, det är nu äntligen klart och vi sklipper tänka på det mer.
Jack och Loke har varit med och det har faktiskt gått himla bra. Idag var det dagis som gällde för Jack, första dagen denna veckan men det hade gått så bra idag. Han tycker verkligen att det är roligt. Medans Jack var på dagis så har jag varit och gått med Sara och våra yngsta, det var mycket skönt.
ikväll kommer Sara och Nelly hit och umgås lite, det ser vi fram emot.

Kram

fönsterputsning check

Nu är fönsterputsningen klar för i höst och nya gradiner sitter uppe i alla fönster.
Känns grymt skönt då höststädning är något jag kan gå och gruva för i veckor. När jag/vi ( David hjälper faktiskt till med det han kan)väl har gjort det känns det så värt det. Hösten är extra mysig när städningen är klar och man kan mysa framför tv:n med tända ljus.

Jag bjussar på några bilder innan jag och Loke intar sängen.





Sådan mor sådan son

Idag har jag upplevt ett utbrott av Jacke som inte var av denna värld. Vi var på väg hem från kyrkan, det är öppen förskola sär på måndagar. Jack hade cyklat dit och skulle cykla hem, men helt plötsligt la han sig ner i ett dike och skulle inte cykla. Vi fortsatte gå och tänkte att han skulle komma efter, det gjorde han inte. Det slutade med att vi lämnade cykeln i ett dike och att jag i princip bar honom hem under armen våldsamt skrikande.

Han skrek och skrek när han sedan insåg att jag menade allvar och hade lämnat cykeln. När vi kom hem och han hade lugnat ned sig inne på rummet kom han ut och ville ha mat och det dåliga humöret var som bortblåst. Han har sagt förlåt för att han blev så arg och nu är vi vänner igen. Vi är envisa båda två och idag var en sådan dag när ingen ville ge sig, men jag tror och hoppas att han lärde sig nåt av att jag lämnade cykeln. När vi har vilat en stund ska vi gå och hämta cykeln förstås...


Älskade envisa unge

forts på helgen

I lördags hade vi bestämt att vi skulle göra något hela familjen och Jack skulle få välja vad han ville göra.
Han ville åka på Nimbys värld och leka trots att vi var där tidigare i veckan. Extra kul var det förstås att våra fina grannar ville följa med. Jack och Josef busade och lekte som besatta och vi fick nästan släpa dem därifrån när det var dags att åka hem.

På kvällen blev vi bjudna av mamma och pappa på restaurang, otroligt lyxigt.
Vi åt väldigt god mat och satt och surrade om allt möjligt, en underbart trevlig lördag som gick i familjens tecken.
Jacks mormor och morfar hade dessutom köpt presenter åt pojkarna. En leksak att hänga i vagnen åt Loke och lego åt Jack. Jack älskar att bygga lego och nu fick han en brandstation som han och David byggde ihop på kvällen. Han flög upp ur sängen imorse och började leka det första han gjorde.

Idag har jag och Loke jobbat hela dagen och Jack och David har myst på hemma. De verkar ha haft en underbar med bus och fiske. Dessutom har det höststädat ute på gården. Nu har vi så fint inför vintern.
Kram




Ledig helg

I helgen är David ledig så därför lyxade jag till det lite för honom och bjöd på trerätters middag.
När han kom hem från jobbet igår kväll hade jag tänt ljus och allting stod färdigt så han bara kunde slå sig ned. Jag tror att det var uppskattat...

Till förrätt blev det en smörstekt skagentoast med kräftstjärtar


Till varmrätt bjöd jag på grekisk pytt i panna (potatisklyftor med marinerad fläskfilé, paprika, tomater och fetaost)


Till efterrätt bjöd på jag mannen på hans favorit, vit chokladpannacotta toppad med hallon.


Efter det kröp vi upp i soffan, såg på idol och hade det mysigt med pojkarna. En perfekt fredagkväll med andra ord.

Hoppas ni också haft en bra helg.
Kram

Stora lillebror

Idag är en skitdag vädermässigt, men i övrigt har vi en bra dag här hemma.
Loke är hur nöjd som helst och Jack verkar allmänt lugn idag. Jag har börjat med städning av vårt sovrum.
Annars har jag varit hos Challan och klippt mig, hon fick fria händer som hon brukar få och som vanligt känner jag mig nöjd. Kort och rött är ledorden i höstens frisyr... bild kanske kommer så småningom.

Just ja, lillebror är inte så liten längre. Vi var på BVC igår och Loke börjar bli stor nu, han är lång när jag jämför med Jack i samma ålder och det är precis den känslan vi har haft när vi klätt honom i Jacks gamla kläder.
Han väger 6200 gram och är 62 cm lång när han nu blivit 2 månader.

Bäst jag fortsätter med städningen medans barnen är nöjda.
Kram




Loke i den fräna overallen från Lindex. En favorit hos mamma och jag funderar på att köpa en likadan i nästa storlek också. Det är så enkelt med heldressar.

En dag på Nimbys värld

Idag har vi varit mycket aktiva jag ock pojkarna.
Jack har varit på dagis mellan 8 och 11, under tiden passade jag på att motionera. En underbar långpromenad på 1,5 timmar blev det. Sedan hann jag även handla innan storebror skulle hämtas.

När jag hämtat Jack från dagis åt vi lunch och efter det vilade Jack en stund. Under tiden han sov städade jag och tvättade lite. När han vaknade åkte  vi till svartudden till världens bästa moster och kusiner för att följa med dem på Nimbys värld. Jack, Stella och Noelle hade så roligt och Loke var som alltid en liten ängel. Jag och Carro satt och surrade och hade allmänt trevligt. Lite spring och bus med barnen blev det så klart också.

När vi kom hem kan jag lova att Jack var trött, efter duschen ock kvällsfika ville han gå och lägga sig själv.
En härlig dag har vi haft. Imorgon blir det promenad med Marran och Sara på morgonen, sedan till BVC med Loke och så siktar jag på att höststäda sovrummen nere när David kommer hem från jobbet.

Tack för idag!

 
Stella med nyfödd Loke

Tack, men nej tack

Okej, man får rösta som man vill så klart men inte fan är det väl såna här miffon vi vill ska styra vårt land. Skämmes ta mig fan, Levi Clausen.

http://www.youtube.com/watch?v=EUPlsm4A1QI

Ny jacka

I fredags gick jag och sambon och pojkarna på stan. Vi var ute efter en vinterjacka till Jack, det är skönt att ha en jacka när man bara ska in i bilen och så. Sen kan det nog vara bra med ett ombyte till overallen.
David hittade en jacka på 50% åt Jack, jag hade dessutom ett tillgodokvitto så vi fick betala 100 kr för en kanonfin jacka. Känns grymt bra.

Idag har vi varit på kyrkan på öppen förskola. Det är himla trevligt faktiskt att träffa en massa mammor och surra lite. Jack har busat som aldrig förr och nu ser jag fram emot en ganska lugn eftermiddag med lite vila. Efter vilan ska vi ut och leka. I kväll när David kommer hem tror jag att jag ska försöka höststäda tvättstugan och toaletten.
Idag har jag plockat och diskat undan i köket så nu har vi så fint igen efter helgen.

Nu får ni en bild på Jacke i sin nya jacka


Jag vet hur jag ska rösta imorgon.

Jag hoppas för allt i världen att ni tar er tid att gå och rösta imorgon, det är viktigt!
Jag tycker att alla partier har godsaker och det bästa skulle förstås vara om man fick plocka ihop det bästa från alla partier. Tyvärr får vi inte göra så.

Nåväl, jag kommer nu att länka till ett inlägg som har fått mig att definitivt bestämma mig för hur jag ska rösta imorgon. Inte för att påverka på något sätt, utan bara för att ni ska ta er tid att läsa hur det kan gå till i Sverige år 2010. Nu ska jag inte säga mer... http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

Ha en bra kväll.


Härliga helg

Nu är det äntligen helg igen. David är på jobbet, men kommer snart hem.
Jag är hemma med prinsarna och vi har tillsammans trotsat vädret och varit ute och lekt i regnet på morgonen. Nu börjar solen titta fram, jag har middagen klar och nu kan jag bara slappa en stund tills lilleman vaknar och vill ha mat.

Ikväll kommer mamma och pappa hit och äter, ibland känns det så skönt att kunna bjuda tillbaka. Det blir inte så ofta, men det känns lite bättre i alla fall med tanke på allt de gör för oss. Någon helg framöver ska vi bjuda Davids föräldrar för det är samma sär, de ställer verkligen alltid upp för oss. Jag har en svärmor som är helt otrolig faktiskt. Hon gör sig aldrig uppställd och ingenting är jobbigt för henne.
Tack för att ni finns mormor/morfar och farmor/farfar.

Igår var vi i Luleå och hälsade på några vänner som bilvit föräldrar till en liten Alvar i början av Augusti. Han var underbart söt och den lilla familjen verkar ha kommit till ro väldigt väl. Det var så roligt att träffa dem och ibland kan jag önska att de bodde närmare så att vi kunde träffas oftare. Egentligen är ju inte Luleå så långt borta...det måste bli en ändring på besöksfrekvensen till de kära vännerna.

Nu ska jag passa på att bygga lite lego med storebror innan lillebror vaknar och vill äta.
Puss på er och ha en fortsatt bra helg.


stordagis

Jag tänkte uppdatera litegrann kring Jackes nya dagis, han har bytt till en avdelning för lite äldre barn.
Han kallar nya avdelningen för stordagis och stormtrivs i de nya lokalerna som passar en rörlig herre som han mycket bra. Ni som känner oss vet att Jack inte alltid älskat att bli lämnad på dagis tidigare och när det nu skulle bli 15 timmars eftersom att jag är föräldraledig trodde vi att det skulle bli extra jobbigt.
Men han stormtrivs som sagt och flyger upp på morgon när han ska till dagis och när jag kommer och hämtar honom efter tre timmar så blir han också väldigt glad för att komma hem. Det känns jättekul att han trivs och gjorde han inte det så skulle vi aldrig ha honom där eftersom att jag tycker det är helt underbart när han är hemma med mig och Loke. Han är så rolig att prata med nu och för såna fantastiska resonemang.
När han är på dagis passar jag på att motionera med andra föräldralediga mammor i byn och det är kanonbra att ha några som drar ut en när det tar emot. Dessutom är det ju så mycket roligare att promenera med någon annan så att man kan surra under tiden.

Nu ska jag väcka storebror i huset så att vi kan gå ut och cykla/leka en stund innan jag ska börja med middagen.
Kram på er.


En gammal bild på Jacke som jag hittade på datorn

Besiktning ok

Idag har jag varit på den efterlängtade (not) efterkontrollen hos min barnmorska. Jag är nu besiktad utan anmärkningar och får allltså börja jogga och träna. Skönt att ha det gjort.

Vi har förresten fått hem Jacks nya overall som är beställd från Gneis. Vi tror att den kommer att vara riktigt bra i vinter och hoppas få våra förväntningar infriade. Vi tog stl. 104 och den var inte så stor som jag hade trott att det skulle vara. Lite stor är den förstås men det kommer att bli bra med den storleken. Vi valde den blå overallen och den är jättefin.


Nu en bild på vackerpojken


Nu ska jag fortsätta min höststädning på övervåningen.
Tråkigt, men skönt när det är klart. Sedan är det bara nedervåningen kvar.

härliga höst

Jag erkänner härmed att jag älskar hösten. Härliga färger, härligt hög luft och mysigt mörka kvällar.
Det är så mysigt på kvällarna när man kan tända ljus och mysa lite. Jag blir så sugen på att fara ut och springa när hösten kommer, på onsdag ska jag på efterkontroll. Om jag får ok på besiktningen av snippelisnuppan så blir det löpning efter det.
Som det verkar nu så kommer det att bli en fin höst dessutom och då är det ju ännu bättre så klart.

I helgen har vi haft fullt upp varav den dåliga uppdateringen. I lördags var jag i stan hela dagen och sedan var vi ovh firade svärfar på kvällen. I söndags var jag i Måttsund och jobbade på dagen och sedan åkte vi till Micke och Caroline på kvällen för att överlämna filmen som de fick av bl.a. oss i bröllopspresent. David och Fredde gjorde ett jättejobb under brölloppet och filmade både vigseln och en stor del av festen. Sedan har de redigerat det till en film, jag tror att det var en uppskattad present.

Idag har vi varit på öppen förskola på förmiddagen och nu sover båda pojkarna. Jag har tagit hand om tvätt och disk och slappar nu vid datorn en stund. 
Ha det bra
Kram

 

Och så kom febern också...

Suck, nu har storebror fått feber och är mer död än levande. Jag tackar gud för alvedon sån här dagar, lite alvedon så piggnar han till väldigt mycket.

Kvällen blir alltså väldigt lugn men tv-tittande och kanske lite snarra också.



läget i sjukstugan

Nu börjar mamman i familjen krya på sig. Jack har blivit förkyld men verkar annars väldigt pigg och inte särskilt påverkad av förkylningen. 

I helgen händer det nog inte så mycket, svärfar fyller år så honom ska vi och fira förstås. Annars ska vi väl försöka bli friska.

Nu lite bildbevis på glad lillebror
 

Att han är lite blå om munnen och runt läpparna beror på medicinen vi fått mot torsken han har i munnen.

golvad

Idag är jag i princip golvad av förkylningen som jag har dragits med i en och en halv vecka. Den var på väg att bli bättre men nu är det sämre igen. Skit i det tråkiga nu...

Fasters lilla älskling Noelle har blivit opererad nu och allting verkar ha gått bra. Skönt att ha det gjort, ibland blir jag tårögd när jag tänker på vilken kämpe vi har fått i henne. Hon är blott 2,5 år och har redan varit med om en hel del, men hon reser sig varje gång den lilla solstrålen. Det är inte bara förkylningen som golvat mig utan även fasters lilla älskling golvar mig varje dag, varje minut, varje sekund.


Noelle med storasyster Stella i bakgrunden

Nu ska jag njuta i sällskapet av mina pojkar.
Kram

Förlossningen del 2

Okej, då fortsätter vi från när slemproppen gick på tisdagen... På torsdagkväll när vi hade ätit middag hos mamma och pappa gick resten av slemproppen och på natten kände jag att något nog var på gång. Jag hade värkar som gick att klocka ganska länge och sedan kunde det lugna ned sig i en halvtimme eller så för att sedan återkomma igen. Det gjorde inte särskilt ont utan det var nog snarare att jag var få förväntansfull som gjorde att jag inte kunde sova utan gick och vandrade och klockade värkar hela natten.
www.varktimer.se är en utmärkt sida när man vill klocka värkar förövrigt.

På fredagmorgon åkte David till jobbet och mamma kom hem till oss och jag ville hålla igång så att det inte skulle avta. Fast egentligen vet jag ju att det inte avtar om det väl är igång... Nåväl jag var desperat och därför började vi storstäda hela huset medans jag hade värkar som kom ganska regelbundet. Sedan åkte vi in till stan för att vänta på att David skulle sluta jobba och att vi skulle ta beslut om att åka in eller vänta.
Värkarna tilltog vid middagstid och det var nu mellan fyra och fem minuter mellan värkarna. Vi bestämde oss för att åka in när vi hade pratat med dem på förlossningen.

Halv åtta kom vi till Sunderbyn och CTG-kurva sattes, jag var nu fyra/fem cm öppen. Men värkarna hade lugnat sig något när vi kom in. Därför tyckte hon att vi skulle ut och gå för att det skulle få fart igen. Vi var ute och promenerade en timma och då återkom värkarna som tidigare. När vi kom tillbaka in bestämde vi oss för att ta trapporna upp till förlossningen och efter några trappsteg gick vattnet. Vi blev inskrivna 21.30 och i början kändes alting väldigt hanterbart med lustgas (i love it) men eftersom jag fick tidig krystkänning ville de att jag skulle ta EDA för att om möjligt slippa detta. Jag var öppen 6 cm (nu kändes det segt...) när läkaren kom in för att lägga EDA och då var klockan ca: 24.00. Värkarna blev något mer hanterbara men tyvärr hade jag kvar krystkänningarna och därför fick jag flåsa genom värkarna med lustgas för att inte krysta, det var hemskt. David var en helt fantastisk coach som hjälpte mig genom varenda värk. Efter att jag fick ryggmärgsbedövningen så gick allting väldigt fort då jag kunde stå upp och använda mig av tyngdlagen. 24.50 föddes Loke efter tre krystvärkar.

Förlossningen var helt underbar och trots att det inte gick fortare än med Jack så var det så lugnt och behagligt denna gång. Jag visste precis vad som hände, David visste vad som hände. Med Jack gick allting väldigt fort i öppningsskedet och jag hann inte ta EDA och sedan krystade jag i nästan två timmar innan de fick ta honom med sugklocka. Jack var väldigt slö när han kom ut och Loke var tvärtom väldigt pigg och alert och sökte på en gång bröstet.

Nu har vi två fantastiska killar som förgyller vår vardag, jag myser varenda sekund.
Loke har nu sedan någon vecka tillbaka börjat le jättemycket när man pratar med honom. Han har också börjat "prata" litegrann nu och det är så mysigt.



Kram

Förlossningen del 1

Nu tänkte jag ta mig tid att berätta hur förlossningen gick.
Eller hur det var innan det riktigt satte igång.

Veckan innan Loke föddes så vaknade jag på torsdagnatt och gick på toaletten. När jag sedan la mig igen så kände jag att det kom något och när jag ställde mig upp så rann fostervatten efter benen. Det var inte som när vattnet gick med Jack utan denna gång sipprade mer. Men jag stod ändå i en pöl av fostervatten och tänkte att YES nu blir det bebis i helgen...
På fredagmorgon åkte vi in till förlossningen och väl där undersökte dom mig och konstaterade att det inte var fråga om någon total vattenavgång. Det kan ha blivit en ruptur i hinnan eller att ena hinnan gick... har man flera??? Nåja, vi blev hemskickade med orden att det bara var att vänta tills det kom igång av sig självt...

Och som vi väntade. BF datumet kom och gick och jag började bli desperat. Jag städade och städade och bestämde mig även till slut för backträning uppför tävlingsbacken i Måttsund. Men det var en envis liten en i magen som hade det skönt där inne. Min barnmorska rådde mig till slut till vila för att kroppen skulle orka. Hon sa att det kommer att komma igång om du vilar ordentligt några dagar...

Och vilade gjorde jag, mamma och pappa var guld värda och ställde upp med barnpassning och som hundvakter medan jag låg och lapade sol hos dem. Jack badade och busade och hade det underbart med mormor och morfar.

På tisdagen efter den snöppliga "vattenavgången" gick en del av slemproppen och jag fick åter nytt hopp om att det skulle sätta igång...





Bilder på vår storebror i en underbar pippitröja. Jag älskar den tröjan och vill ni också ha en sån till era barn så knallar ni in på äventyrsbutiken Hägglunds i Piteå.

Jag skriver del två av förlossningsberättelsen imorgon (förhoppningsvis)

Puss

jag tror han är förlåten

Igår kom sambon hem efter jobbet så skamsen så skamsen.
Jag tror han kände att han hade gått över gränsen på morgonen...

Med sig hade han dessa:






Nåväl, tack för blommorna och chokladen älskling.
Igår hade vi jättekul hos Eva på surströmmingsfest, så kul att vi inte rullade hemåt förrän sent på natten.
Loke var en ängel hela kvällen och därför är han ju så lätt att ta med.

Kram kram

Fredag

Har sovit extremt dåligt inatt tack vare storebror som tjorvade och när han väl somnade fick jag hostanfall som inte ville ge med sig förrens jag gick upp och vandrade en stund. När jag sedan äntligen skulle lägga mig vaknade så klart lillebror och ville äta. That's life.

Att jag sedan har en sambo som är allt annat än trevlig på morgonen gjorde uppvaknadet till denna dag allt annat än trevlig. Tur att jag har två små guldklimpar som förgyller min dag i alla fall. Dessutom ska jag och Loke iväg ikväll till Eva på surströmmingsfest. Det blir inget festande för mig så klart men skönt att komma iväg i alla fall och träffa alla.

Nåja, ska försöka få Jackebanan att vila en stund nu innan vi ska ut och cykla. Visst är det tillåtet att kasta sambons mobil i golvet när han snoozar 7000 gånger varje morgon så att alla i familjen vaknar.
Karldj.v..

Hoppas morgondagen blir bättre.


puss på dig lillebror

Fantastiskt fint

Det har hänt en hel del i sommar utöver att vi har blivit föräldrar för andra gången.
Bland annat så har min bror gift sig med sin underbara Caroline.
Det var en helt fantastisk tillställning, inte ett öga torrt.
De var otroligt fina båda två för att inte tala om flickorna.


Min svägerska Caroline är förövrigt helt underbar. Fantastiskt snäll och omtänksam och fruktansvärt rolig att umgås med.

Kram på er!

uppdatering

Nu kanske jag ska ta mig tid att börja blogga lite igen när jag är föräldraledig.
Jag säger kanske eftersom att jag aldrig har varit särskilt aktiv bloggare.

Den 17 Juli föddes lilla Loke, han var 3590 gram tung och 52 cm lång.
Graviditeten var helt annorlunda jämfört med när jag väntade storebror, men vi var ändå inne på att det nog var en grabb till och det var det ju. Nu är vi stolta och lyckliga över vårt nytillskott.

När jag går tillbaka och läser om hur Jack var så ser jag hur snäll han var och om det nu är möjligt så kanske Loke är ännu lite mer nöjd än vad Jack var. Amningen går jättebra efter lite tjorv (sår på bröstvårtorna)i början.
Livet som tvåbarnsmamma blev inte den chock jag trodde att det skulle bli. Det är förmodligen för att båda pojkarna är oerhört snälla och lillebror tar ju inte så mycket tid från Jack än. Det kan nog bli annorlunda när Jack inser att han kommer att ta mer och mer tid. Tack vare att Jack är mycket duktig på att roa sig själv och leka själv så hinner jag också ganska mycket hemma tycker jag.
På kvällarna när David kommer hem brukar jag passa på at ägna mig åt Jacke helt själv. Igår badade vi i poolen annars brukar vi sitta och bygga lite lego på kvällarna.

Här kommer  bilder på magen när lillebror låg i magen:
Detta var veckan innan Loke kom...




Och så en bild på vår minsting


RSS 2.0